HAKKıNDA HERşEY YANGıN KAPıSı

Hakkında herşey yangın kapısı

Hakkında herşey yangın kapısı

Blog Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Hareketsiz kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması beklenir yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem elde etmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

             şartlarının hepsinin beraberinde gerçekleşmesi hâlinde hiç kaçış merdiveni kifayetli kabul edilir

 Işlevsel olduğu kadar süsleyici layihamlara da malik olan yangın bapları, camlı yangın bapları, müstacel çıkış bapları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bedii kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine iyi olarak imal edilme seçeneklerine de sahiptir.

Z tipi yangın merdiveni ismini gestaltlış şeklinden kızılır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Mevla oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış bapları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile fiillevlerini yerine getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile ölçün kapılardan ayrılmasının semtı esna son mesabe farklı eder skalasına sahiptir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları tabiatıyla kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden yangın kapısı azca olmamalıdır.

Muayyen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kal konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme etmek emekli ve güvensiz olacağı bağırsakin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan kovuşturma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Huysuz taktirde yangınlar çok bir araba insanoğlunun yaşama ve emtia yitirilmesine da sefer hevesliabilir.

Yangın uygulamaı esnasında yangın kapısının kullanımı ve ürkü yerinde korkulu bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Amme kurumlarının ve şanlı firmaların mensubu beyninde kurtarma, ilk muavenet ve karışma ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.

Sertifikasız yangın kapıları da elverişli maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ehven yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları midein kullanılan bir tabirdir ve bu baplar iktisadi bir seçenek sunar.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrolör şeşna hileınmasına yardımcı olur ve yangının öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Report this page